Personal Impact Plan

Op deze pagina is mijn zelfassessment en peerfeedback van 3 medestudenten te lezen. We hebben allemaal de feedbackformulieren voor elkaar ingevuld in een Excel-bestand. Ik heb mijn zelfevaluatie vergeleken met de verkregen peerfeedback en daar heb ik vervolgens een passend leerdoel voor bedacht.

Wat kun je hieronder terug vinden?

  • Peerfeedback formulieren en zelfassessment formulier
  • Analyse van beide formulieren
  • Reflectie op feedback
  • Leerdoelen
Beoordelingsformulier Challenge
Excel – 45,2 KB 129 downloads

Toelichting feedback formulieren 

De feedbackformulieren zijn ingevuld door mijn teamgenoten, genaamd Romy-Faye, Charlotte en Daniëlle. De ingevulde feedbackformulieren staan in het documentje hierboven, in heb alle feedback in een bestand verwerkt onder verschillende tabjes onderin. Vervolgens heb ik de feedback verwerkt in een tabel en daar is een grafiek uitgekomen. De cijfers die mijn medestudenten konden geven per competentie konden variëren van 1 tot 5: 

1 = lukt nog niet 

2 = lukt met begeleiding 

3 = lukt met weinig begeleiding (start niveau VD2) 

4 = lukt zelfstandig (eind niveau VD2) 

5 = gaat vanzelfsprekend 

Reflectie op feedback:

Communicatie:

Competentie 'Samenhangend leren':

Bij de competentie ´Samenhangend communiceren´ heb ik mezelf beoordeel met ‘lukt met weinig begeleiding’. Mijn groepje scoort mij bij  ‘lukt zelfstandig’.  Ze vinden dat het blijkt uit dat ik toegankelijk ben en snel reageer in de groepsapp en dat ik blijf overleggen om tot een concreet plan te komen, dit herken ik van mezelf. Ik denk dat mijn groepje mij hoger heeft beoordeeld, omdat ze niet weten dat ik soms ook best chaotisch kan communiceren, waardoor soms dingen niet duidelijk zijn voor mezelf en voor andere uit het team. Dit kan zorgen voor miscommunicatie. Ik weet dit vaak wel goed op te lossen, omdat ik er wel vaker mee deal, maar het zou beter zijn als het minder voorkomt. Daarom heb ik mezelf op deze competentie lager beoordeeld dan mijn groepje, omdat ik weet dat het beter kan. 

Competentie ´Communicatie voor een specifieke doelgroep´:

Bij de competentie ‘Communicatie voor een specifieke doelgroep’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt zelfstandig’. Mijn groepje scoort mij ook bij ‘lukt zelfstandig’. Mijn teamgenoten gaven als voorbeeld dat ze vonden dat ik goed kon communiceren naar de eerstejaarsstudenten bij de verkennende opdracht, waarbij ik terug moest komen op de opdracht en ze hier geen zin meer in hadden. Toch wist ik hun aandacht te trekken. Er zit geen verschillen tussen mijn zelfassesment en de feedback van mijn teamgenoten.  Als ik niet weet hoe ik een bepaalde doelgroep moet benaderen dan doe ik eerst research, zodat ik zeker van mijn zaak ben. 

Nieuw leerdoel na analyse op communicatie: 

Om mijn competentie communicatie te verbeteren, zal ik een logboek gaan maken, zodat we alles kunnen bijhouden, maar ook na onze bijeenkomsten onze taken voor de volgende keer duidelijk kunnen opstellen. Zodat we de taken goed verdelen en zo ons project blijft ontwikkelen. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan, omdat het voor iedereen duidelijk in een online document staat. 

Hoe ga ik dit leerdoel behalen? 

Door nu een document aan te maken op One drive en deze na elke bijeenkomst bij te werken. Ik zal dit document aan het einde van het jaar in mijn portfolio verwerken. 

 

Samenwerken

Competentie ´Werken als team´:

Bij de competentie ‘werken als team’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt zelfstandig’. Mijn groepje scoort mij ook bij ‘lukt zelfstandig’. Ik werk liever samen met mensen dan dat ik een opdracht alleen moet doen, dus ik kan mezelf wel vinden in deze beoordeling. Mijn teamgenoten geven als voorbeeld dat ik altijd een goede sfeer breng in de groep en dat ik zorg voor een goede verhouding. Ik ben ook niet bang om iets uit te spreken als iets minder gaat, waardoor er niet snel frustraties in de groep zullen komen. Ik werk zelf beter in een groep dan alleen en dat komt vooral voort omdat ik er gebruik van maak om met mensen te kunnen sparren om zo tot betere ideeën te komen. Dit zorgt ook gelijk voor een verdieping in de werksfeer om tot betere besluiten te komen.  

Competentie ´Teamgerelateerde vaardigheden´: 

Bij de competentie ‘teamgelateerde vaardigheden’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt met weinig begeleiding’. Mijn groepje scoort mij bij ‘lukt zelfstandig’. Ik denk dat mijn groepje mij hoger heeft beoordeeld, omdat ik best kritisch op mezelf kan zijn. Ik zie soms niet helemaal voor ogen wat het gezamelijke doel is en voel me niet altijd verantwoordelijk voor andermans taken. Wel draag ik altijd de verantwoordelijkheid om een gelijke verdeling te maken en hierbij goed te kijken naar ieders talenten. Mijn teamgenoten gaven als voorbeeld dat ik gebruik maak van iedereen zijn kwaliteiten en daar kan ik mezelf wel in vinden.  

Nieuw leerdoel na analyse op samenwerken: 

Om mijn competentie samenwerken te verbeteren, ga ik me meer focussen op het eindresultaat wat geleverd moet worden. Mijn nieuwe leerdoel is om te vragen naar de stand van zaken bij mijn andere groepsleden en te vragen of ze ergens mijn hulp bij nodig hebben. Zo zal ik mijn meer verantwoordelijk gaan voelen voor het uiteindelijke resultaat. 

Hoe ga ik dit leerdoel behalen? 

Dit ga ik bereiken door mezelf actief in te zetten naar mijn groepsleden en elke week te vragen in de groepsapp wat de stand van zaken is en of ze mijn hulp ergens voor kunnen gebruiken.  Zodat ik op de hoogte ben van de ontwikkelingen. 

 

Talenten:

Competentie ´Lef, volhardend, doorzettingsvermogen en verkracht´:

Bij de competentie ‘lef, volhardend, doorzettingsvermogen en veerkracht’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt met weinig begeleiding’. Mijn groepje scoort mij unaniem bij ‘lukt zelfstandig’. Ik denk dat dit verschil in beoordeling voort komt uit het feit dat ze me nog niet heel lang kennen. Ik zie bij mezelf dat er nog wel wat te behalen valt bij doorzettingsvermogen. Hun gaven als voorbeeld dat ik iemand ben die zich makkelijk aanpast, zich niet snel gewonnen geeft en durft van zich te laten horen. Ik herken mezelf hier wel in, maar ik denk ook zeker dat ik beter kan en dat ik mezelf minder in de weg zou zitten als ik dit zou kunnen verbeteren. Ik heb namelijk heel weinig last van stress, zelfs als de stress wel op ze plaats zou zijn. Hierdoor loop ik er soms tegen aan dat ik heel veel moeite heb met mezelf motiveren, omdat ik de stress niet voel die andere groepsleden dan wel hebben. Maar het heeft ook zo zijn positieve voordelen, dat ik heel nuchter blijf en de boel wel overzichtelijk blijf zien. Dit wordt vaak ook weer als prettig ervaren. Maar het zou van mij wat meer in balans mogen zijn. 

Competentie ´Zelfsturing en verantwoordelijkheid voor leren´: 

Bij de competentie ‘zelfsturing en verantwoordelijkheid voor leren’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt met weinig begeleiding ‘. Mijn groepje scoort mij bij ‘lukt zelfstandig. Ze geven als voorbeeld aan dat ik goed kan plannen en gestructureerd te werk ga. Het verschil in de beoordeling zit hem vooral in dat het heel gestructureerd lijkt voor andere, maar het bij mij soms een grote chaos in hoofd is. Ik heb mezelf vorig jaar aangeleerd dat als ik chaos heb, ik overzichtelijke planningen maak. Ook heb ik een agenda gekocht en hou ik daar alles netjes in bij. Dus ik probeer wel te reflecteren op mezelf. Dat is een groei die ik vorig jaar door heb gemaakt door middel van de challenge lessen. Maar soms wek ik dus de indruk met al die planningen dat ik alles super goed voor elkaar heb. Verder heb ik niet veel sturing van andere groepsleden nodig, maar leun ik wel op ze als ik het niet overzichtelijk zie. Daardoor heb ik mezelf een lagere beoordeling gegeven dan mijn groepsleden. 

Competentie ´Diepgaand leren´: 

Bij de competentie ‘diepgaand leren’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt met weinig begeleiding’. Mijn groepje scoort mij bij ‘lukt met weinig begeleiding’. Ik ben het eens met deze scoren, omdat ik blij ben en met elke vorm van feedback om mezelf te verbeteren. Ik kan een project opzetten, maar wel met behulp van een projectgroep. Ik denk dat ik het lastig zou vinden om dit alleen te doen, omdat je dan afhankelijk ben van je eigen kwaliteiten. Ik merk ook dat ik de handvatten van mijn groepsleden altijd fijn vindt. Wat ik graag nog anders zou willen is het zelfstandig vragen om feedback, niet alleen wanneer ik dit nodig heb voor mijn stage of portfolio.   

Nieuw leerdoel na analyse op talenten:

Om mijn competentie talenten te verbeteren, ga ik aankomende weken mezelf goed voorbereiden voor toetsen, projecten en stageopdrachten door middel van haalbare planningen te maken, die goed verdeeld zijn. Om zo te zorgen dat ik geen uitstel gedrag kan vertonen.

Hoe ga ik dit behalen?

Dit ga ik bereiken door uitgebreide planningen te maken die haalbaar zijn en zo ook de kwaliteit van mijn opdrachten bewaken. Aan het einde van het jaar zal ik bewijs leveren van deze planning.

 

Creativiteit:

Competentie ´De juiste vragen stellen en connecties maken´:

Bij de competentie ‘de juiste vragen stellen en connectie maken’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt met weinig begeleiding’. Mijn groepje scoort mij ook ‘lukt met weinig begeleiding’. Ze gaven als voorbeeld dat als er problemen zijn, ik ze wel altijd probeer op te lossen. Ik denk dat ik hier lager op scoor, omdat ik het soms best lastig vind om dingen goed te begrijpen en daardoor de juiste vragen te stellen. Ik heb wel het vermogen om het probleem in kaart te brengen, maar dat gaat niet door middel van de juiste vragen stellen. Ik hoor wel van mijn groepje dat ik durf te vragen als ik iets niet snap om het zo beter te begrijpen, maar soms kan het kwartje wel laat vallen.  

Competentie ´Vernieuwende ideeën en oplossingen met een wow-factor´: 

Bij de competentie ‘vernieuwende ideeën en oplossingen met een wow-factor’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt zelfstandig’. Mijn groepje scoort mij bij ‘gaat vanzelfsprekend’. Ze geven als voorbeeld dat ik altijd met hele creatieve ideeën kom, die meestal vrij origineel zijn. Ik kan mezelf hier wel in vinden. Ik kan goed brainstormen en als ik creatief moet zijn, zorg ik dat ik wel een manier vind waarop ik heb wat ik hebben wil. Met minder neem ik niet genoeg. Soms zijn ze niet altijd even realistisch, maar dan kom ik met andere oplossingen om ze zo niet volledig af te schrijven. Mijn enige valkuil is dat ik soms wat te groot denk, waardoor ik soms afgeremd moet worden. Ook kan ik meer gebruik maken van nieuwe strategieën om op innovatievere oplossingen te komen. 

Nieuw leerdoel na analyse op creativiteit: 

Om mijn competentie creativiteit te verbeteren, ga ik de aankomende weken tijdens de lessen meer gebruik maken van verschillende denk- en creativiteit strategieën om zo tot nieuwe en innovatievere ideeën en oplossingen te komen voor ons project van de challenge.  

Hoe ga ik dit leerdoel behalen? 

Door in de les op dat stuk mijn ideeën verder uit te werken met andere strategieën. Ik zal aan het einde van het jaar een paar voorbeelden van deze uitwerkingen laten zien en verwerken in mijn portfolio. 

 

Kritisch denken:

Competentie ´Uitdiepen van het centrale thema van challenge en sub-thema´:

Bij de competentie ‘uitdiepen van het centrale thema van challenge en sub-thema’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt met weinig begeleiding’. Mijn groepje scoort mij bij ‘lukt zelfstandig’. Ik denk dat mijn groepsleden mij hoger beoordelen, omdat ik best kritisch op mezelf kan zijn en ik vindt dat ik bij deze competentie nog veel te ontwikkelen heb. Ik probeer mij wel altijd te verdiepen in de onderwerpen waar we mee bezig zijn, maar maak niet heel veel gebruik van alle tools die worden aangeboden, waardoor ik soms nog wel is de plank mis kan slaan. Mijn groepsleden gaven als voorbeeld dat ik de theorie goed kan omzetten in de praktijk. Ik heb soms wel lang de tijd nodig om dit te kunnen en om goed overzicht te hebben hoe bepaalde dingen in elkaar steken. Ook heb ik moeite met het logisch beargumenteren van standpuntenIk merk dat als er inhoudelijke vragen omtrent duurzaamheid worden gesteld, dat ik wel een creatief antwoord weet terug te geven, maar ik het best lastig vind om soms een logisch beredeneerd antwoord terug te geven.   

Competentie ´Betekenisvolle opbouw van kennis´:

Bij de competentie ‘betekenisvolle opbouw van kennis’ heb ik mezelf beoordeeld met ‘lukt met weinig begeleiding ‘. Mijn groepje scoort mij ook bij ‘lukt met weinig begeleiding’. Ik kreeg terug van mijn groepsleden dat ik informatie goed kan interpreteren, analyseren, samenvoegen en evalueren. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het soms best lastig om verbanden te leggen tussen bepaalde leerstukken.  

Nieuw leerdoel na analyse op kritisch denken:

Om deze competentie te verbeteren, wil ik de vaardigheden leren om met alles kennis betere verbanden te leggen. Ik ga de stof van de lessen, voortaan samenvatten i.p.v. doorlezen om zo beter de kennis tot me te nemen en de stof makkelijker met elkaar te kunnen verbinden. Zo kan ik ook bepaalde standpunten beter verdedigen, omdat ik de kennis en verbanden leg om dit te kunnen toepassen.  

Hoe ik dit leerdoel ga behalen? 

Ik ga vanaf nu de theorie van elke les uitschrijven en samenvatten en andere middelen gebruiken om mijn kennis te verbreden, zoals databanken. Ik zal een aantal samenvattingen aan het einde van het jaar in mijn portfolio verwerken om zo terug te kijken of ik progressie heb gemaakt. 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb