Voeding en Diëtetiek jaar 2: 

Het eerste jaar heb ik succesvol afgesloten. Ik heb al mijn 60 studiepunten gehaald en heb daardoor mijn Propedeuse mogen ontvangen. 

Verloop van de eerste periode:

Het eerste deel van het jaar hebben we kennis gemaakt met het concept marketing. De eerste 10 weken hebben we ons gericht op hoe je een product op de markt kunt zetten en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit sluit ook aan op onze projectlessen. Deze weken stonden in het teken van productkennis en ontwikkeling. Bij het eerste project mochten wij een product bedenken voor de broodafdeling, met als opdrachtgever de Hoogvliet supermarkten. Als groep hebben wij onderzoeken gedaan, zowel sensorisch onderzoek als een marktonderzoek. Dit hebben wij gepitcht voor de baas van de Hoogvliet en ons uiteindelijke productconcept is daaruit voortgekomen.  

Hierna hebben wij als groep ons verslag verder ontwikkelt in het tweede deel van het semester, wat in het teken stond van productcreatie. We zijn ons product ‘de Fruiterkoek’ gaan maken in de keuken. We hebben aan het einde van dit deel ons eindproduct + verslag ingeleverd en we hebben dit concept afgerond met een foodmarkt, waarop we ons product mochten presenteren.  Hiernaast zie je een foto van mijn groepje waar ik deze gehele periode mee heb samengewerkt.

Op de dinsdaglessen houden we ons bezig met een challenge. Ik hou mij ook in het tweede jaar bezig met de challenge duurzaamheid. Hiervoor mogen we weer een project bedenken die een maatschappelijke impact heeft in het kader van duurzaamheid in Den Haag. Hier hou je je samen met een groepje het komende jaar mee bezig.  

In dit jaar mogen we ook stage gaan lopen. We hebben allemaal een stage mogen zoeken, die je leuk vond en daar loop je elke donderdag stage. Ik loop stage bij een diëtist in Waddinxveen. Dit vind ik de leukste dag van de week.  

Tijdens de vrijdaglessen van Diëtistisch Handelen wordt er dit jaar meer aandacht besteed aan ziektebeelden en hoe we hier mee moeten omgaan in de praktijk. Ook begeleid je zelfstandig 3 cliënten en dat verwerk je netjes in je ‘HKR’.  In deze lessen leren we het werkveld kennen van een diëtist.

Indeling van de week:

Maandaglessen:

Samenwerkend leren, theorie

Dinsdaglessen:

Challenge Duurzaamheid

 

Woensdaglessen:

Samenwerkend leren, projecten

Donderdaglessen:

Stage

 

Vrijdaglessen:

Diëtistisch Handelen

Maak jouw eigen website met JouwWeb