Netwerkpartner voor ons project

We hebben tot op heden nog geen netwerpartner gevonden. Ons begin idee was natuurlijk een kookboek uitbrengen met een seizoenskalender die hierop aansloot. Het plan was dan ook om een uitgever als netwerkpartner te benaderen. Alleen zijn we bij het uitwerken van het kookboek erachter gekomen dat dit geen haalbaar idee is en dat dit ook al veel bestaat. Hierdoor zijn we tot de conclusie gekomen dat we een ander project moesten bedenken, dit is ons duurzaamheid spel geworden. Dit wilden we op basisschool niveau doen, om kinderen al jong te benaderen, zodat ze hier al jong over na kunnen denken en mee bezig kunnen zijn.

De STARR-methode

Situatie: We zijn een nieuw project begonnen, tegen het einde van het jaar. Hier hebben we natuurlijk een andere netwerkpartner voor nodig, dan die we eerst in ons hoofd hadden bij het vorige project. 

Taak: Iedereen heeft 5 mailadressen opgezocht in de omgeving van Den Haag, zo hadden we in totaal 20 mailadressen. We hebben er express heel veel in een keer verstuurd, omdat we al het een en ander geprobeerd hadden aan mailtjes.

Actie: We hebben maar één reactie gehad van alle scholen die we hebben gemaild. Ik was hier best wel verbaasd over, omdat een workshop niet langer hoeft te duren als een uurtje en de kinderen hierdoor interactief toch een boodschap meekregen over duurzaamheid. We hebben nagedacht over wat we misschien nog anders kunnen doen. We hebben dit besproken en wilden gaan bellen, alleen is dit er niet meer van gekomen.

Resultaat:  We kregen terug van scholen dat het einde van het jaar eraan zit te komen en ze het druk hebben met alle laatste dingetjes afronden. Dus dat hier geen tijd voor is. Met als eindresultaat dat we nog steeds geen netwerkpartner hebben gevonden. 

Reflectie: We hadden veel eerder op zoek gemoeten naar een netwerkpartner en we hadden er ook wat meer bovenop mogen gaan zitten. Verder konden we misschien al eerder naast die 20 mailtjes, op andere manieren te werk gaan.

Coil-opdracht

Door middel van de COIL-opdracht, heb ik internationaal contact gelegd met iemand van de University Suny Oswego, genaamd Sydney Payne. Ik heb met haar de opdracht uitgevoerd die we hadden gekregen van school. Ik ben niet heel goed in mijn Engels dus keek erg op tegen het Skype, omdat je het dan niet even kan gaan vertalen elke keer in google translate, maar zij had hier heel veel begrip voor en zij was lichtelijk doof dus zo konden we rekening met elkaar houden. Het contact leggen met iemand in het buitenland vond ik heel interessant en leuk om een keer gedaan te hebben. Onder het kopje 1e jaar, projecten, overige projecten kun je precies zien wat we te weten zijn gekomen over elkaar en wat onze opdracht was.