Talenten overbrengen
Ik vind het lastig om te zeggen dat ik echt mijn talenten heb overgedragen, daarom heb ik het ze gevraagd in de groep hoe zij hier tegen aan kijken en dit hebben ervaren.
Ik heb mijn talenten overgedragen aan de andere leden door vooral te zorgen voor een goede sfeer. Ik ben altijd positief gebleven naar iedereen en probeerde de rest ook positief naar ons project te laten kijken. Ook heb ik Daniëlle geholpen met de mailtjes schrijven naar onze netwerkpartner, ze vond dit nog lastig aan het begin. Dus hierin kwam mijn talent behulpzaamheid ook naar boven en hierna hebben andere leden haar geholpen met mailtjes schrijven. Verder krijg ik veel terug dat ik vaak creatieve ideeën heb, over hoe we iets kunnen aanpakken of een pakkende slogan bedenken voor een pitch die we hebben gegeven.
Persoonlijke ontwikkeling binnen de challenge
Binnen onze groep hebben wij de rollen verdeeld, mijn rol was secretaris. Deze rol heb ik gekozen, omdat dit mooi aansloot op mijn persoonlijke leerdoel. Ik ben nooit goed geweest in alles bij houden en alles regelen en daarin ook nog is structuur aan te brengen.
Ik heb de rol als secretaris gelijk heel serieus genomen en heb ook eerlijk aan mijn team aangegeven dat deze rol niet mijn sterkste punt is, maar omdat mijn andere teamleden deze tactiek van een rol kiezen ook hebben toegepast. Hadden ze hier veel begrip voor en gaven ze aan dat ik ze altijd om hulp kan vragen.
Is mijn rol een succesverhaal geworden?
Mijn rol als secretaris is heel soepel en vloeiend verlopen. Ik heb gelijk een google-document aangemaakt en mijn teamleden hieraan toegevoegd. Hierin heb ik een logboek bijgehouden, voorlopige planningen opgeschreven en up to date gehouden en al onze contactmomenten opgeschreven in een tabel, zodat we alles makkelijk konden terug lezen. Ik heb ook gevraagd of ze alle mailtjes die we hebben geschreven en de antwoorden die we hierop hebben gekregen erin willen zetten, zodat we goed kunnen bewijzen dat we heel erg ons best hebben gedaan om op allerlei manieren scholen te bereiken voor onze workshop voor als het niet zou lukken.
Hieronder zie je een bewijs van het bijhouden van mijn logboek. Ik heb hiervoor het Korthagen model gebruikt tijdens, hierin leg ik een ontwikkeling vast die we hebben doorgemaakt in de fase waarin we moesten bedenken wat voor project we willen opzetten. Zodat we dit later allemaal konden gebruiken in onze portfolio.
Simone: Korthagen model
Handelen: We moesten een plan bedenken voor ons project, wij wilden samen een kookboek met een seizoenskalender gaan maken en daadwerkelijk op de markt brengen.
Terugblikken: Hoe meer wij ons plan aan het uitwerken waren, hoe meer we ons besefte dat het al bestaat en dat wij de zoveelste aanbieder waren met dit idee.
Bewustwording: We kwamen na verschillende contactmomenten erachter dat we van dit idee niet meer enthousiast werden. Ook hadden we het gevoel dat dit plan niet haalbaar was in de tijd die we ervoor hadden.
Alternatieven proberen: Na veel overleggen en het vastlopen op ons plan, waren we het samen eens dat er een nieuw plan moest komen voor ons project. We hebben gepraat met Cora en die heeft ons ervan overtuigd dat het ook anders kan, waardoor we samen nu een heel leuk idee hebben ontwikkeld.
Uitproberen: We gaan nu ons plan uitwerken en omdat we eerst een workshop in de klas geven, kunnen we aan de hand daarvan checken of dit een succes was of niet. Zodat we het kunnen finetunen als we een workshop geven op een school.
Ik merkte dat mijn groepsgenootjes dit erg op prijs stelde, dat ik elke keer structuur aanbracht in de chaos die we soms aan het creëren waren met ze vieren. Ook merkte dat ik na de feedbacksessie mezelf heel hard heb ingezet elke keer als we afspraken. Ik heb namelijk het tempo erg omhoog gegooid en heel erg doorgepakt in wat we nog moesten doen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb